Er bestaat geen betere psychiater ter wereld dan een puppy die je gezicht likt.(Woodrow Wilson)

Vergeet niet de belangrijke informatie te lezen, verder op deze pagina, voordat u over gaat tot het willen aanschaffen van één van onze  Tibetaanse Spaniel pups.

GEBOORTENBERICHTEN !!!

Op dit ogenblik hebben wij van dit nestje geen pups meer beschikbaar!

Blij en Trots laten wij u weten dat er 5 pups uit onderstaande combinatie op 16 april j.l. zijn geboren!

Dit is ons tweede nstje van dit jaar waar we  wat betreft de onderstaande combinatie enorm uitgekeken, dit omdat de bloedlijn van de vaderhond er één is uit/van onze geimporteerden honden uit het verleden, waarvan wij weten dat deze mooie rastype's vererven en waarbij wij toch ook rekening kunnen houden met de snuitlengte, dat vandaag de dag zeer belangrijk is!

Het zijn 3 zwarte reutjes, 1 sable reutje en 1 zwart teefje.

De namen van de pups zijn;

Cute Delicious Toffee het Zwaard

Cute Unique Butterschotch het Zwaard

Cute Tasteful Caramel het Zwaard

Cute Candyman Nogaut het Zwaard

Cute Sweet Bonbon Praline het Zwaard

***

De pups zijn afgelopen maandag 9 weken geweest en hebben gisteren hun 2e vaccinatie gekregen, namelijk de Parvo en v. Weil.

Ze zijn nu klaar om naar hun nieuwe baasjes te gaan!  Allereerst gaan alle 4 de reutjes, Bonbon blijf nog even een tijdje bij ons.

Hieronder de foto's , 9 weken oud.

Cute Unique Butterscotch het Zwaard                  en                Cute Tasteful Caramel het Zwaard

   

Cute Delicious Toffee het Zwaard                 en                  Cute Candyman Nougat het Zwaard

    

En als laatste onze kleine Tibetaanse dame Cute Tasty Bonbon Praline het Zwaard op beide foto's.

 

De pups ontwikkelen zich goed, ze zijn vandaag voor het eerst buiten geweest, foto's volgen later hiervan.

Ze zijn nu 7 weken en 2 dagen oud op de onderstaande 6 foto's.

   

  

Op onderstaande foto's zijn de 5 pups precies 6 weken oud!

Ze groeien nog steeds goed, zijn inmiddels gechipt en er is  met een swap DNA afgenomen door een medewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Tevens hebben ze hun eerste 6 weken pup vaccinatie gekregen en allen zijn gezond verklaard door de dierenarts.

   

   

Op de onderstaande 6 foto's zijn de pups 3 weken oud, ze groeien goed, hebben hun oogjes en oortjes open, ook hebben ze inmiddels hun eerste ontwormingskuur gehad!

 

   

 

NEST 1.

 

Van dit nestje zijn geen pups meer beschikbaar!

Inmiddels zijn de pups 13 weken oud en klaar om naar hun nieuwe eigenaar te gaan, Janneman, Honnepon en Inemiene hebben allemaal hun gouden mandje gevonden in Duitsland. Wat inhoud dat ze bij ons blijven totdat ze de leeftijd van 15 weken hebben bereikt. Dit zijn wij wettelijk verplicht! Alle 4 de pups hebben inmiddels hun 9 weken vaccinatie gehad, daarna met 12 weken hun Cocktail- en Rabies vaccinatie, de nodige verplichtte ontwormingskeuren en 3 x gezondheidscontroles van de dierenarts. En ook Pimmetje heeft zijn Gouden mandje gevonden hier in Nederland.

Op onderstaande fotos zijn de pups 13 weken oud! Middelste foto is Inemiene.Inmiddels hebben de pups ook al hun roepnaam van hun nieuwe eigenaren gekregen.

   

Op de onderstaande foto's zijn de pups precies 6 weken oud, hebben ze hun 3e wormenkuur gehad tevens eerste vaccinaties gehad en eerste gezondheidonderzoek door de dierenarts, alle 4 de pups zijn gezond verklaard!

Inmiddels is de chipster van de Raad van beheer op Kynologisch Gebied ook geweest, en zijn alle 4 de pups voorzien van een chip en is er met een swap DNA afgenomen voor hun DNA-profiel.

Tevens staan ze nu door mij geregistreerd bij de Nederlandse Databank voor honden, wat weer door de dierenarts bevestid is door o.a. het opgeven van hun pasportnummers van hun Internationale pasportjes.

Op dit ogenblik zijn de pups 8 weken oud, eten geheel zelf, hebben hun derde ontwormingskuur gehad. En bestaat hun dag uit ravotten, spelen, zowel binnen als buiten eten en slapen!

***

Ze spelen, worden ondeugend en eten al zelf van een bordje, maar moeder is er ook af en toe nog bij!

Op onderstaande foto's Janneman, nu 6 weken oud!

 

 

Op onderstaande foto's Pimmetje, 6 weken oud!

 

Hieronder de foto's van Inemiene, 6 weken oud!

Hieronder de foto's van Honnepon, 6 weken oud!

Op de onderstaande foto's zijn de pups precies 4 weken oud, hebben ze hun 2e wormenkuur gehad tevens beginnen ze te lopen en spelen.

Allereerst ons Pimmetje, sable reutje, nog beschikbaar!

Dan ons zwarte reutje Janneman, nog beschikbaar!

 

Het teefje Ienemiene, voorlopig niet beschikbaar!

 

En als laatste het teefje Honnepon, voorlopig niet beschikbaar!

***

Inmiddels zijn de pups 14 dagen oud en hebben ze allemaal hun oogjes open en hun 1ste wormenkuur gehad.

Op onderstaande foto's zijn de pups 11 dagen oud!

 

 

Op onderstaande foto, pups 4 dagen oud!

Op onderstaande foto, pups 2 dagen oud!

Op beide onderstaande foto's zijn de pups 1 tot 4 uur oud!

 

 

Dekbericht!!!

Op 15 november j.l. is onze CHRISTMAS JOY SUGARPLUM HET ZWAARD gedekt door RUBEN V.'T SNIJDERSHOFKE

(Eigenaar dekreu is Mw. J. van Hoof-Biemans, onze hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van Ruben!)

Als alles naar wens gaat verlopen, wat wij hopen, dan verwachten wij tussen 13 en 19 januari 2024 pups!

Meer informatie volgt later!

 

 

Belangrijke informatie.

Wat u moet weten over de gezondheid van onze ouderdieren en pups:

De ouderdieren van onze pups moeten verschillende gezondheidstesten ondergaan zoals een Patella luxatie onderzoek (losse knieschijf), waarbij we met trots kunnen zeggen dat tot nu toe al onze ouderdieren hier vrij van zijn en fokken wij  alleen met honden die Patella 0 hebben!  Hogere gradaties (dan 1, wat nog niet is voorgekomen) worden door ons uitgesloten van de fokkerij.

Tevens zijn de ouderdieren gecontroleerd op oogafwijkingen en beschikken over een officieel  ECVO-oogtest  (Certificate of Eye Examination), dat zolang je met een ouderdier fokt, elk jaar moet worden herhaald! De eis van de Rasvereniging is dat ze PRA en Cataract vrij moeten zijn. *

Ook beschikken onze reuen, teven en pups over een DNA profile (Canine Indentification Certificate). DNA wordt afgenomen door een medewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.  Dit is nu verplicht.

De ouderdieren en hun pups beschikken over een chip, een DNA-certificaat en stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. En worden ze geregistreerd bij de NDG (www.databankhonden.nl).

Dit is wettelijk verplicht sinds april 2013.

Deze ECVO- en Patella luxatie  uitslagenuitslagen, als de DNA certificaten van beide ouders , tonen  bij de aankoop van een pup. Natuurlijk  krijgen de ouderdieren regelmatig hun inentingen en gezondheidscontroles van de dierenarts.

Sinds 1 november 2021 is het verplicht in Nederland dat alle fokkers een UBN nummer hebben, aangevraagd bij het RVO, hierover beschikken wij en zijn wij geregistreerd onder Hobbymatige fokker!

Zonder dit nummer mag de dierenarts geen Europees paspoort voor een pup afgeven. Nummer van het Europese Paspoort moet nu namelijk gekoppeld worden aan de gegevens van de desbetreffende pup bij de Nederlandse Databankhonden.

Voordat de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, worden ze gecontroleerd door de dierenarts en krijgen hun 6 en 9 weken vaccinaties. (Wij zijn veranderd van dierenarts, we gaan ervan uit dat deze hetzelfde entingpatroon volgt, maar dat is nog niet zeker, hierover kan u bij ons altijd informatie vragen) Op beide leeftijden 6 en 9 weken krijgen ze ook een gezondheidscontrole van de dierenarts, dat in hun paspoort vermeld wordt. Tevens worden de pups 4 x ontwormd en krijgen ze een Europees paspoort mee. Dit paspoortje krijgen ze bij ons al jaren mee, maar vanaf januari 2020 is dit wettelijk verplicht!

Natuurlijk worden de pups in huiselijke kring grootgebracht, met daarbij alle gelegenheid tot goede ontwikkeling van lichaam spieren en geest, binnen- en buitenshuis.

Dan gaan onze pups weg met een koopovereenkomst die wij ruim van tevoren naar de nieuwe pup eigenaren doormailen, zodat u op uw gemak deze koopovereenkomst door kan lezen voordat u besluit over te gaan tot aankoop van de pup. De pups mogen als zij 9 weken oud zijn naar hun nieuwe eigenaar.

Uiteraard zijn wij lid van de Nederlandse rasvereniging de EGCN!  Dat staat voor; Eerste Gezelschapshonden Club Nederland.

Ondanks dat er in ons ras, de Tibetaanse Spaniel soms vrij korte neuzen voorkomen ,

mag er toch mee gefokt worden. Ze staan niet bij de 12 uitgesloten rassen.

Naar aanleiding van  het fokverbod van verschillende rassen, die o.a. door hun kortere snuiten en de eventuele gevolgen wat de gezondheid betreft. Alhoewel  er  door onderzoeken en ervaringen in de praktijk is gebleken dat heel veel kortsnuitige honden totaal geen last ondervinden.

Proberen wij in onze fokkerij de snuitlengte niet te kort te fokken, maar Tibbies te fokken met een goede acceptabele snuitlengte die natuurlijk binnen de rasstandaard valt. Deze zegt het volgende over de voorsnuit:

Snuit / matig in lengte, stomp met opvulling, vrij van rimpels, de kin toont enige diepte en breedte.

Over de snuitlengte, die aangegeven wordt als ‘matig van lengte’ zijn meerdere verschillende  interpretaties. Dit is dan o.a. ook een reden dat er zoveel verschil in snuitlengte binnen dit ras is en mag!

Bovendien bezitten veel Tibbies het hoogtegen. Dit betekent dat ze heel goed tegen de ijle lucht van de Himalaya kunnen.

*

In de afgelopen jaren is geconstateerd en door de oogonderzoeken gebleken dat bijna alle Tibetaanse Spaniels lijden aan een vorm van entropion. Voorheen werd dit nooit geregistreerd op het ECVO-formulier. Omdat dit meestal veroorzaakt wordt door de schedelvorm. Tegenwoordig schrijven de oogartsen ook deze rasgebonden vorm van entropion op het formulier. Mocht dit het geval zijn dan beslissen we in overleg met de desbetreffende oogarts of het verantwoord is om de hond in te zetten voor de fokkerij. Vind de betreffende oogarts dit niet, dan houden wij ons aan dit advies.

Stukje uit een brief van het oogartspanel aan de rasverenigingen: "Het zal dus nu voorkomen dat een oogafwijking wordt vermeld die bij dat betreffende ras (nog) geen problemen heeft opgeleverd. Dat heeft als gevolg dat in rasverenigingsreglementen niet meer eenvoudig kan worden gesteld dat de honden vrij moeten zijn van alle op het ECVO- onderzoeks-formulier vermelde oogafwijkingen." " De rasvereniging zal moeten beseffen dat de hond nu niet ineens een ernstige erfelijke afwijking heeft die er bij het voorgaande onderzoek niet was, maar dat de manier van noteren gewijzigd is."

***

Hieronder volgen enkele foto's van pups uit eerder geboren nestjes

Op deze foto zijn de pups 4 weken en  2 dagen oud

Inmiddels zijn ze de leeftijd van 2 weken gepasseerd

Meerdere foto's van alle ouderdieren kan u ook op de pagina's Tibetanen- teven en reuen bekijken

 

 
 


 

 

Tevens zijn de pups ook kinderen gewend, natuurlijk zijn de pups alleen bij de kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Pups zijn geen speelgoed voor kinderen of andersom!

 

Voorbeeld

Verschil van geslacht;  links het teefje en rechts een reutje

 

 


Hij die zegt dat men geluk niet kan kopen, dacht niet aan puppies. (Gene Hill)

 

© Kennel het Zwaard - Vanaf 1976. Klein maar select.

Terug naar boven