CAVALIERS - INLEIDING 

 

Inleiding en geschiedenis van onze Cavaliers en kennel.
De Cavalier is een levendig en sierlijk hondje met een zachte expressie. Van karakter zijn ze sportief, aanhankelijk, vrolijk en vriendelijk, niet agressief en beslist zonder angst. Zeker ook lief voor kinderen. En wij genieten nog steeds elke dag van dit geweldige ras!

V.l.n.r. Little Bandit het Zwaard en zijn moeder Sorata Helena (Imp. Engeland) 1992.

Ruby pupje uit onze kennel anno 1985

 

 

Een klein beetje fotogeschiedenis betreffende onze kennel.
En enkele Cavaliers die in onze kennel meer dan een positieve bijdrage geleverd hebben aan de Cavaliers in onze kennel door de jaren heen, zo ook aan onze huidige populatie.

Te beginnen bij 1975.

Op deze foto's links ziet u Silvia het Zwaard tijdens een keuring te Rotterdam 1985, waar zij BOB werd.

Rechts Silvia het Zwaard op onze behendigheidbaan thuis.

 

Foto links begin jaren '80, Ineke in Engeland voor het uitzoeken van een Cavalierpup.

Rechts portretfoto van onze eerst driekleur reu Caine.

 

Mylady Babette het Zwaard, dochter van Silvia het Zwaard

Sorata Joseph behaalde meerdere malen Uitmuntend, CAC, CACIB, BOB.

Hij werd in 1983 Beste van de

1e Kampioensclubmatch

van de Cavalier Club in Nederland.

 

                Sorata Joseph

          Joseph en Ineke tijdens de            kampioenschapsclubmatch 1983

Sorata Joseph was niet alleen een mooie rastypische reu, hij was ook erg lief voor pups en vond het dan ook schitterend om er tussen te vertoeven.

 
 

 


Joseph sloot zijn showcarriëre af in 1988, ook op de Kampioenschapsclubmatch van de Cavalier Club Nederland, met Beste Veteraan-reu en Reserve Best in Show. Te zien op de foto's hierboven.  Joseph is haast 11 jaar geworden.

 

 

 

Sorata Helena was onze trots van de Cavaliermeiden, heeft niet zoveel de show bezocht, maar was daarom niet minder knap en gaf dit ook door. Met haar hoofdje en die ogen was ze gewoon uniek. Helena heeft hele mooi nakomelingen gegeven, zij is o.a. de moeder van Little Bandit het Zwaard. Helena is 13 jaar geworden.

 

 

Sorata Hurricane heeft meerdere malen zijn Uitmuntend en/of CAC en CACIB gehaald. Ook kinderen van hem hebben goede resultaten behaald.
Op de Kampioenschapsclubmatch van de Cavalier Club Nederland werd in 1990 een dochter van Sorata Hurricane en kleindochter van Sorata Helena, genaamd "My Fair Lady het Zwaard" eigendom van mevrouw R. Bor, Beste Teef. BOS.
Op de Kampioensclubmatch van de Cavalier Club Nederland in 1992 behaalde "Little Bandit het Zwaard" zijn titel Reserve Beste Reu in Show en Beste Reu van de Fokkersklas. Hurricane is 14 jaar geworden.
 

Vader en zoon

Little bandit het Zwaard en Sorata Hurricane

Links; My Fair lady het Zwaard BOS op de Kampioenschapsclubmatch van de Cavalier Club Nederland in 1990

Rechts; Little Bandit het Zwaard, Kampioenschapsclubmatch 1992, Reserve Beste reu

 

Little Bandit het Zwaard. Ook hij behaalde CAC's en Uitmuntend. Tevens werd hij op de Kampioensclubmatch van de Cavalier Club Nederland in 1992 Beste Reu van de Fokkersklas en Reserve Beste Reu in Show. Bandit was de zoon van Sorata Hurricane en Sorate Helena. Bandit is 12 jaar geworden.

Sorata Elliott was een kleine black and tan reu die zijn stempel zeker positief in onze kennel heeft gezet. Ook hij behaalde meerdere diploma's en de kwalificaties Uitmuntend. Elliott is 11 jaar geworden.

 

Pups van Sorata Elliott

Aad en Sorata Elliott

Beste koppel op een Int. tentoonstelling te België 1990, met de black and tan Cavaliers Jeroen het Zwaard en Black Shirley het Zwaard, moeder en zoon.

 

Beste fokkersgroep 1991 tijdens een evenement van de Cavalier club Nederland met; Sorata Helena, Little Bandit het Zwaard, Lady Fergie het Zwaard, Lady Didi het Zwaard, Helena het Zwaard, Gorden het Zwaard en Lady Suprice het Zwaard.

 

Onze reutjes anno 1995


My Hope Black Shirley het Zwaard - dochter van Caitlynn-Ann Pug of Corona Cottage en Sorata Elliott - haalde op de show haar R.CAC'en CACIB's en Uitmuntend, eindigde haar showcarrière in 1999 en 2000 waar zij 1e en 2e werd van de Seniorenklas op de Kampioenschapsclubmatches van de Cavalier Club Nederland Zie hierboven op de foto's, op één van de door haar bezochte show. Nederland. Shirley is 13 jaar geworden.

Een black and tan pup spelende in onze kennel

Een door ons gefokt ruby teefje , dochter van Sorata Hurricane


Pareltje het Zwaard was een hele mooie meid. Jammer dat ze zo'n hekel had aan showen. De enkele keren dat ik haar geshowd heb, zette ze Uitmuntende resultaten neer en eindigde met Beste Veteraan en Veteraan van de Dag van de Kampioensclubmatch van de Cavalier Club Nederland in 2002 op de leeftijd van 8 jaar.


Pareltje is de dochter van Shirley het Zwaard en Bandit het Zwaard. Eind januari 2006 zijn zowel Pareltje als Shirley, haar moeder, weliswaar op respectabele leeftijd, helaas vrij snel achter elkaar overleden. Meiden bedankt voor al het moois dat jullie ons gegeven hebben.

 

Met Pareltje het Zwaard beëindigt ik het overzicht van zo'n 30 jaar Cavalier King Charles Spaniels.

Op de pagina Cavaliers gaan we verder met de Cavaliers van de laatste jaren.

 

 

© Kennel het Zwaard - Vanaf 1976. Klein maar select.

  www.wildeplantengastronomie.nl

 

Terug naar boven